fredag 19 november 2010

Mycket glass, ofta på dass.........

Drygt två månader har nu gått. Fort har det gått, men det känns ändå som att det var längesedan man var i Sverige. Det blir ofta att man slappnar av här och har tid att tänka, och jag undrar hur jag kommer se på denna resa när jag kommit hem, det tänker jag på rätt ofta. Just nu känns det så naturligt att vara här, ändå vet jag att det är en väldigt speciellt del av mitt liv, som jag aldrig kommer få uppleva igen... Det är gött att ta sig tid att tänka, det hinner man ju aldrig göra i stressiga Sverige, där allt ska gå så fort, och snabbt. Här har gubben som fraktar mango för längesedan accepterat att hans åsna bara gör max 7 km/h.... 

På tal om mango ska man inte käka för mycket sånt, speciellt när det enda man har i pappersväg hemma är vassa A4-papper.. Det fick jag erfara inatt, men är det mangosäsong så är det. Tur att det finns diarrétabletter.. Alla kanske inte ville veta just det, menmen.... Resor som denna har ju baksidor också, och det är just där bak det skaver lite fint just nu...

Kontentan av allt är att jag har det bra! Värme, sol, polare, kyrka, handikappade barn, dammiga gator, motorcyklar, spanska, frukt, ris, läsk, och bussar utan tidtabeller.
     






                                   

Min tjockiskompis Roberto, som fick en kladdkaka av  mig när han fyllde år. Att folk är tjocka har de inga problem med, det säger man om sig själv och om andra hela tiden. Det dumma är när en svensk kommer och Peruanerna inte vet att man inte får säga att nån är tjock i Sverige, för det får man ju faktiskt nästan inte. Då kan det sluta med gråt..... Själv går jag under namnet "El flaco".. 



Söndagskolebarn ute i Talanquera, på landet... Varje torsdag åker vi ut dit. 


















Polare Alex på 19 år, med dottern Naomi


















Vi spelar på kyrkans 35årsjubileum. Om man inte repat innan kan de bli rätt spännande.

Polare som döps... 


Står i min lägenhet och har helt fel fotbollströja på mig, men fick den av en kompis på marknaden.... Och Brasilien ska ju faktiskt hålla i nästa VM.

Hos en gubbe med barnbarn i Talandracas, där vi sökte tillstånd för att få ha en kampanj i tre dagar...